Warmtepompen

Bij Installatiebureau Nieuwegein B.V. hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Op deze pagina vertellen we u graag wat meer over de werking en de voordelen van onze NIBE warmtepompen.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een slim systeem dat in staat is om warmte te onttrekken uit de buitenlucht, de bodem en het grondwater. Dit stelt u in staat om uw woning of bedrijfspand op een duurzame wijze verwarmen. De eerste bron die kan worden gebruikt is de buitenlucht, waarbij warmte uit de buitenlucht onttrokken wordt en gebruikt wordt om het water te verwarmen. De tweede bron is de bodem, die door de zon wordt opgewarmd. Door slimme leidingen te plaatsen onder de grond is het mogelijk om hier warmte aan te onttrekken. De derde bron is het grondwater. Dit wordt naar boven gepompt, zodat de warmte er uit onttrokken kan worden. De warmte wordt gebruikt en het koude water wordt weer terug de bodem in gepompt. Echter kan een warmtepomp niet alleen maar verwarmen; onze NIBE warmtepompen kunnen in de zomer namelijk ook worden gebruikt als koelsysteem. Ideaal, want u heeft dan één systeem voor verwarmen en koelen. Dat is comfortverhogend én voordelig in relatie tot een extra investering in bijvoorbeeld een airconditioning.

Minimaal € 500,- subsidie
bij aanschaf van een nieuwe warmtepomp!

Klik hier voor meer informatie!

Rendement

Onze NIBE warmtepompen worden zo ontworpen dat ze in staat zijn een maximale warmte te kunnen leveren, terwijl er zo min mogelijk gebruik gemaakt hoeft te worden van traditionele energiebronnen. In gunstige omstandigheden kan het rendement van een warmtepomp oplopen tot maar liefst 600%. Met andere woorden: een warmtepomp kan met 1kW aan energie 6kW aan warmte leveren. En dat betekent dat u een veel lagere energierekening krijgt; maand na maand!

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over onze NIBE warmtepompen, of bent u benieuwd naar wat u kunt besparen? Neemt u dan contact op met Installatiebureau Nieuwegein B.V.! Wij kunnen op basis van uw huidige verbruik de besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen.  

Meer informatie over Warmtepompen? Neem contact op!