Bespaartips

Bespaartips

Besparen op energie is echt niet zo moeilijk.  Het is goed voor uw portemonnee en u helpt het klimaat. We helpen u graag op weg met de volgende bespaartips.

Overweegt u één of meer van deze technische aanpassingen? Onze adviseurs helpen u graag verder!

 • Waterzijdig inregelen:
  Verbeter de warmte afgifte van uw verwarmingsinstallatie door de doorstroming van het water beter in te stellen. Ook wel “waterzijdig inregelen” genoemd. Door een betere warmteverdeling tussen de diverse afgiftebronnen (radiatoren, vloerverwarming, wandverwarming) stijgt het comfort en tegelijkertijd daalt het gasverbruik. Dit inregelen wordt gedaan door één van onze vakmensen. Gemiddeld genomen levert dit u al snel zeker € 100,-- per jaar op. 
 • Thermostaat omlaag:
  Door de verwarming van uw woning in de winter slechts 1 graadje te verlagen realiseert u al een besparing van gemiddeld 7% op uw energiekosten.  Een simpele besparing die u zelf kunt realiseren. 
 • Radiator op laagstand:
  Zijn er ruimten in uw woning waar u bijna niet komt, dan kan de radiatorkraan daar natuurlijk op laagstand. 
 • Thermostatische douchekraan: 
  Bij het aanzetten van een traditionele douchekraan duurt het vaak lang voor het water op temperatuur is voordat u er onder kunt staan. Daarom kiest u beter voor een thermostaatkraan, waardoor het water aanzienlijk sneller op temperatuur is.
 • Regelmatig onderhoud: 
  Regelmatig onderhoud heeft als resultaat dat uw installatie in goede conditie blijft, daardoor een langere levensduur heeft, maar bovendien bent u ook verzekerd van controle op een goed rendement. Als u kiest voor een onderhoudscontract heeft u verder geen omkijken meer naar het tijdig plannen van onderhoud. De moeite van het overwegen waard! Kijk hier voor onze contractmogelijkheden voor cv ketels. 
 • Warmtepomp of…: 
  Als uw woning (nog) niet geschikt is voor een elektrische warmtepomp, dan is er ook de mogelijkheid te kiezen voor een hybride warmtepomp. Deze werkt op stroom, en werkt samen met uw HR-cv-ketel (gastoestel) en is een goede tussenstap naar een vol-elektrisch huis. Minder gasgebruik dus, en de CO2-uitstoot voor verwarming en warm water daalt gemiddeld met zo’n 25%. Lees hier of een warmtepomp (al dan niet hybride) voor u een passende oplossing kan zijn.
 • Zonnecollector: 
  Als u kiest voor een zonneboiler, dan maakt u gebruik van de zon voor uw warmwatervoorziening. De warmte van de zon wordt opgevangen en direct gebruikt om het water te verwarmen. 
 • Zonnepanelen: 
  Welbekend is inmiddels de toepassing van zonnepanelen. Deze zetten energie afkomstig van de zon om in stroom. Daarmee produceert u uw eigen duurzame energie, vermindert u dus direct uw energiekosten, en draagt u bovendien bij aan een duurzame wereld.  
 • LED-Verlichting: 
  Heeft u al eens gedacht aan LED verlichting? Dit is zeer efficiënt, duurzaam, milieuvriendelijk en biedt talloze mogelijkheden wat betreft de lichttoepassingen. Door de vele voordelen – concreet gezien alleen al het stroomverbruik én de veel langere levensduur – verdient LEDverlichting zichzelf in een mum van tijd terug! Wij informeren u hier graag nader over deze zeer effectieve en simpele wijze van energie besparen. 

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.00

Openingstijden duurzame showroom

Maandag t/m vrijdag
09.00 - 17.00
Uitsluitend op afspraak
© Installatiebureau Nieuwegein B.V. 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl