Vloerverwarming

Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vloerverwarming te laten plaatsen. En terecht, want vloerverwarming als hoofdverwarming biedt veel voordelen ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Als verwarmingsspecialist van de regio Utrecht kan Installatiebureau Nieuwegein B.V. u alles vertellen over de mogelijkheden, de werking en de voordelen van vloerverwarming.

Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming?

Als u vloerverwarming overweegt, dan heeft u in feite twee opties:

  • Vloerverwarming als hoofdverwarming: Hierbij wordt meestal gebruik gemaakt van verwarming middels warm water. In dat geval vervangt de vloerverwarming de CV-installatie of kachel.
  • Vloerverwarming als bijverwarming: Is geschikt als aanvulling op de hoofdverwarming. Voor individuele ruimtes met een relatief kortdurende werking, zoals bijvoorbeeld de badkamer, wordt meestal gebruik gemaakt van elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming – hoe werkt dat precies?

Wilt u de woning verwarmen middels water, dan dienen er kunststof leidingen onder de vloer aangelegd te worden. De leidingen worden via een verdeelunit aangesloten op het waternetwerk. De verdeelunit fungeert als de regelaar van het systeem en is uitgerust met een pomp. Om te voorkomen dat de temperatuur van het water dusdanig hoog oploopt dat uw vloer beschadigd of gaat werken, installeren we tevens een thermostaatkraan. Deze zorgt dat wanneer het aangevoerde water te warm is, het automatisch met het koudere retourwater wordt gemengd. 

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

Met vloerverwarming als hoofdverwarming profiteert u van meerdere voordelen:

  • Stralingswarmte zorgt voor een gelijkmatige en egale verwarming;
  • Er kan een constante temperatuur gerealiseerd worden, iets dat met andere verwarmingssystemen niet haalbaar is;
  • Het comfort in huis gaat merkbaar omhoog;
  • U heeft geen radiatoren meer nodig voor de warmteoverdracht. Dat bespaart ruimte en heeft een grote esthetische waarde;
  • Vloerverwarming is zeer energiezuinig, waardoor u gaat besparen op uw maandelijkse energiekosten.

Meer weten over vloerverwarming?

Installatiebureau Nieuwegein B.V. komt graag bij u langs om te evalueren of vloerverwarming voor u een gunstige investering is. Ook kunnen wij de besparingsmogelijkheden voor u berekenen. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak! Wij hebben al veel ervaring opgedaan met het realiseren van nieuwe vloerverwarmingssystemen in de regio Utrecht, waaronder in Nieuwegein, Ossenwaard, Houten, Tul en ’t Waal.

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.00

Openingstijden duurzame showroom

Maandag t/m vrijdag
09.00 - 17.00
Uitsluitend op afspraak
© Installatiebureau Nieuwegein B.V. 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl